In het kader van de verdere uitbouw van het 'lokaal dienstencentrum' werd op 17 juni 2008 gestart met het sociaal seniorenrestaurant in ons Woon- en Zorgcentrum.

Het idee om een seniorenrestaurant in Niel in te richten is een doelstelling van het Lokaal Sociaal Beleidsplan dat door de Nielse gemeenteraad en de OCMW-raad in december 2007 goedgekeurd.

Directeur Herman Goossens van het WZC Maria Boodschap, die ook lid is van de Nielse Welzijnsraad, ondersteunde het voorstel onmiddellijk. Een enquête, die door de gemeentelijke seniorenraad werd georganiseerd, leerde dat het initiatief ook bij de Nielse senioren gunsting onthaald werd.

Schepen Walter Troch was dan ook enorm verheugd dat het WZC op dinsdag 17 juni 2008 met het seniorenrestaurant is gestart. Van maandag tot vrijdag kunnen alle senioren (vanaf 60 jaar) 's middags in het Woonzorgcentrum Maria Boodschap - Broeklei 1 in Niel - een warme maaltijd gebruiken. Een maaltijd (soep - hoofdgerecht - dessert + drank) kost zes euro.

Om praktische redenen moeten de maaltijden ten laatste de woensdag voor de volgende week besteld worden. Het weekmenu en bestelformulieren zijn verkrijgbaar aan de infobalie van het rusthuis, waar alle bestellingen en betalingen moeten gebeuren. Bestellingen kunnen eventueel per telefoon worden doorgegeven.

Hierbij willen we ook enkele afspraken in verband met het annuleren van een bestelde maaltijd verduidelijken:

Wanneer u:

- Minimum 1 dag vòòr de dag van de bestelde maaltijd annuleert (melding aan het onthaal tussen 8.30 en 16.00 u.):

--> er wordt 6 euro terugbetaald.

--> vb: maandag belt mijnheer X tussen 8.30 en 16.00 u. om te melden dat hij dinsdag niet komt eten. Hij krijgt zijn volledige 6 euro terugbetaald.

- De dag zelf van de bestelde maaltijd vòòr 10 uur annuleert.

--> er wordt 3 euro terugbetaald.

--> vb: maandag belt mijnheer X tussen 8.30 en 10.00 u. om te melden dat hij deze dag niet komt eten. Hij krijgt 3 euro terugbetaald.

- Persoon komt niet of meldt dat hij niet geweest is.

--> er wordt 0 euro terugbetaald.

--> vb: mijnheer X komt niet opdagen tussen 12.00 en 12.30 u. Hij krijgt 0 euro terugbetaald.

Met het seniorenrestaurant wordt niet alleen een goedkope warme maaltijd aangeboden. Even belangrijk is het feit dat voor de Nielse senioren een dagelijkse ontmoetingsplaats wordt gecreëerd. Naast het restaurant is er immers een zithoek met relaxzetels, waar men de krant kan lezen of op maandagnamiddag de bibliotheek van het WZC kan raadplegen. Gelegenheid tot napraten met een drankje is eveneens mogelijk in de naastgelegen cafetaria.

Gebruikers van het seniorenrestaurant kunnen gratis deelnemen aan de grote namiddagactiviteiten die regelmatig in de polyvalente zaal van het WZC worden georganiseerd.

Het WZC Maria Boodschap is bereikbaar met lijnbus 183 (stopt aan de J. Jauresstraat, Stationsstraat, Ridder Berthoutlaan en op de parking van het woonzorgcentrum = eindhalte).

Voor meer informatie: contacteer Tanja Vercauteren - WZC Maria Boodschap - 03/844.07.07 of via e-mail: tanja.vercauteren@rvtmb.be

Klik hier voor de informatiebrochure

  

Woonzorgcentrum
Maria Boodschap vzw
Broeklei 1 - 2845 Niel
t: +32 (3) 844 07 07
f: +32 (3) 844 49 46
e-mail: info@rvtmb.be